Hoe Staat Het Met De Kwaliteit Van Schermen Op Mobiele Telefoons, De Afgelopen Jaren Zijn De Displays Van Telefoons Beter Geworden!

Posted by   Chelsea Merl   |   Categories :   Mobiele Telefoons

Sharing is caring!

LCD staat voor “liquid crystal display”. Het is een elektronisch visueel display dat lichtmodulerende eigenschappen van vloeibaar kristal gebruikt om ons een afbeelding op een elektronisch apparaat zoals een telefoon te tonen. Dit scherm heeft twee vellen polarisatiemateriaal, met vloeibare kristallen ertussen. Bij Hollands Nieuwe kun je vergelijken tussen toestellen.

Er Is Veel Stroom Nodig Voor Dit Beeldscherm

Wanneer een elektrische stroom de vloeistof passeert, zorgt dit ervoor dat kristallen uitlijnen en voorkomen dat licht wordt overgedragen. LCD’s zijn efficiënte energieverbruikers en bieden een vrij goede beeldkwaliteit. Het beste kenmerk van deze technologie is dat deze zelfs in direct zonlicht uitstekend leesbaar is.

  • Kwaliteit daglichtzichtbaarheid is de belangrijkste reden dat LCD tegenwoordig de meest voorkomende technologie voor mobiele apparaten is.
  • Er zijn nog meer verschillende mogelijkheden betreft het kiezen van een scherm voor je telefoon, de afgelopen jaren zijn er namelijk sterkere, betere en betrouwbaardere schermen bijgekomen.

De meest populaire LCD-technologieën die door fabrikanten van mobiele apparaten worden gebruikt, zijn:

TFT LCD – Dunne Film Transistor LCD

Het maakt gebruik van actieve matrixtechnologie en plaatst een transistor naast elke pixel zodat deze afzonderlijk kan worden in- en uitgeschakeld. Deze technologie is favoriet bij smartphonefabrikanten omdat deze een bevredigende beeldkwaliteit en resolutie biedt en een responstijd heeft die hoog genoeg is.

Het Opladen Van Een LCD Scherm Is Behoorlijk Zwaar

Het opladen van een dergelijk scherm is echter een veeleisende taak, die resulteert in een slechte levensduur van de batterij. Een ander probleem dat kan optreden is een kwaliteit van de productie van dergelijke beeldschermen. Productlijnen gebruiken een paar verschillende bouwmethoden en u kunt niet dezelfde normen verwachten als u ziet dat een apparaat een TFT LCD-scherm heeft. Je vindt dergelijke displays op budgettelefoons en op een paar topmodellen, maar ze zullen behoorlijk verschillende uitvoeringen leveren.

Dit Is Hoe Een TFT LCD-Module Eruit Ziet

IPS LCD – in-plane-schakeldisplay. Dit scherm gebruikt vergelijkbare technologie als TFT, maar het past twee transistors per pixel toe om ze in en uit te schakelen in plaats van één. IPS-lcd’s zijn vrij dun, hebben een grote kijkhoek en produceren een afbeelding van hoge kwaliteit. Het nadeel van deze technologie is een productieprijs.

Een Dure Technologie Om Te Gebruiken

Het is vrij duur, en dit is de reden waarom je dit soort beeldscherm alleen op geavanceerde apparaten zult tegenkomen. Premium-versie van dit type scherm, Super IPS LCD heeft verbeterde prestaties – snellere reactietijd en betere kleurenreproductie, en kost nog meer. De bekendste apparaten met IPS LCD zijn iPhones (vanaf een versie 4 en later). Je zult dit scherm herkennen onder een andere naam – Retina.

June 29, 2018

Comments are currently closed.