Technologische Ontwikkelen Op Energie Gebied Creëert Nieuwe Banen, Maar Wat Doen Energieleveranciers Tegenwoordig Om Dit Te Stimuleren?

Posted by   Chelsea Merl   |   Categories :   Energie

Sharing is caring!

Mark Salkeld, president en CEO van de Petroleum Services Association of Canada, zegt dat technologische vooruitgang niet alleen de oude baan wegneemt – er worden ook nieuwe banen gecreëerd. In het begin was een energieleverancier vergelijken nog handig. Vooral toen energie zakelijk nog in trek was.

Het verschil is dat de nieuwe mogelijkheden getrainde technologen vereisen die weten hoe ze met gegevens moeten werken.”Toen ik 37 jaar geleden begon, was alles wat je nodig had een helm en een hartslag”, zegt Salkeld.”Maar de mensen die we nu nodig hebben, hebben een Grade 12-opleiding en een paar jaar bij SAIT of NAIT.”Wat kunnen we nog meer met bitumen doen?

Steeds Meer Landen Vervangen Fossiele Brandstof Voor Energie Uit Hernieuwbare Bronnen

De meeste bitumen uit Alberta worden gebruikt om brandbare brandstoffen te maken. Er is verhoogde druk om er nieuwe toepassingen voor te vinden, zoals asfalt of koolstofvezels. ((Petrobank Energy and Resources))Omdat meer landen fossiele brandstoffen vervangen door energie uit hernieuwbare bronnen, zeggen sommige experts dat oliemaatschappijen in Alberta meer stappen moeten ondernemen om hun producten te diversifiëren.

  • In Nederland zijn er ook al dit ontwikkelingen zichtbaar op dit gebied. Door de innovatie op het gebied van energie kunnen de verschillende energieleveranciers makkelijker nieuwe banen aanbieden.
  • Tegenwoordig worden er ook al Nederlanders in het buitenland gevraagd voor dit soort banen, zo zijn er recent nog 20 Nederlanders van energieleverancier Essent overgenomen door een Canadees bedrijf.

energieleverancier

Meer Dan 90 Procent Wordt Gebruikt Voor Brandstoffen

Meer dan 90 procent van alle bitumen uit de Alberta-olieën gaat transportbrandstoffen zoals benzine produceren, zegt Axel Meisen, een chemisch ingenieur en adviseur van Alberta Innovates, De rest – een zeer klein percentage – wordt gebruikt voor het maken van niet-verbrandingsproducten, zoals asfalt, smeermiddelen, meststoffen en petrochemicaliën, “Wat we moeten doen, is uitzoeken hoe we dat groter kunnen maken”, zegt Richard Dixon, die energie, ethiek en economie doceert aan de Universiteit van Alberta en de Athabasca University.

Ze Kunnen Gespecialiseerde Soorten Olie Produceren

De Edmonton East-raffinaderij van Suncor kan gespecialiseerde soorten olie en koolwaterstofproducten produceren, zoals wassen, smeermiddelen, kunststoffen en zelfs lippenstift. Maar Dixon – die van 2014 tot 2016 de eerste leider van de Alberta Energy Regulator was, is van mening dat de sector niet snel genoeg in deze richting beweegt.”We moeten steeds meer rijden,” zegt hij. “We moeten veel innovatiever zijn.”

December 20, 2018

Comments are currently closed.