Xbox One X Essentieel of Overbodige Luxe

Posted by   Chelsea Merl   |   Categories :   Xbox One

Sharing is caring!

Toen de Xbox One X voor het eerst bij mij thuis aankwam, was mijn tv te lomp om me het echt te laten waarderen. Daar was ik, de ‘meest’ s werelds krachtigste console aan het aansluiten op een Sony-televisie die ik acht jaar geleden op Black Friday had gekocht.

Het leek een verspilling, dus maakte ik de sprong naar de wereld van 4K TV met HDR. Ik had het nieuwe scherm niet nodig, maar toen het er eenmaal was, kon ik het waarderen dat het eigenlijk beter was. En dat vat mijn Xbox One X-ervaring over het algemeen samen. Toen ben ik maar een console gaan kopen.

Wat is Deze Nieuwe Console Van Microsoft Dan?

Microsoft wilde de krachtigste console ooit maken en dat deed het, tenminste op papier, met de PlayStation 4 Pro, die eerder dit jaar arriveerde. Het heeft veel indrukwekkend klinkende technische statistieken, zoals een 74 procent hogere processorsnelheid en zes teraflops aan rekenkracht (klik hier als je nieuwsgierig bent naar wat een teraflop eigenlijk is). Kortom, het is veel krachtiger dan zijn voorgangers.

Hoe is Het Visueel Gesteld Met De Xbox One X?

Als je van een gewone Xbox One komt, merk je een verschil bij het kijken naar UHD (ultra high-definition) content of het spelen van games die zijn verbeterd voor de One X. De kleuren zijn indrukwekkender en de graphics zijn soms zo scherp dat het zenuwslopend is. Moet ik echt alle porie en littekens op het gezicht van mijn Gears of War-personage zien? Nou ja, eigenlijk wel.

UHD-compatibele apps zoals Amazon en Netflix zien er even indrukwekkend uit, maar dat was ook het geval met de Xbox One S. Laadtijden voor games zijn korter op de One X, vooral op legacy-titels als Cuphead en Overwatch.

Welke Spelen Zijn Er Mogelijk Om Te Spelen?

Op dit moment is de lijst met games die is geoptimaliseerd voor Xbox One X klein. Ik speelde vooral Gears of War 4, omdat het vol zit met donkere schaduwen en felle explosies, die de fraaie beelden echt naar huis hakken. De lijst met geoptimaliseerde spellen groeit de hele tijd, maar dat is waar het Xbox-platform een ​​beetje een hik tegenkomt.

Geen Nieuw Platform, Onthoud Dit

Hoewel de Xbox One X een nieuwe console is, is dit geen nieuw platform. Ontwikkelaars worden aangemoedigd om games te verbeteren om te profiteren van de volledige kracht, maar het is geen verplichte overgang. Microsoft zegt dat geoptimaliseerde games er nog beter uit zullen zien, zelfs op 1080p-tv’s, en dat klopt, dat doen ze.

Dit komt omdat de One X een techniek gebruikt die super-sampling wordt genoemd, waardoor de beelden in de volledige resolutie worden weergegeven en vervolgens worden geschaald naar de weergave met de lagere resolutie. Als gevolg hiervan krijg je nog steeds verbeterde schaduwen en scherpe randen, maar het is lang niet zo merkbaar als op een UHD-tv.

May 12, 2018

Comments are currently closed.